Stories MAGAZINE 1 år siden

Tunfisksalat

Matsak

Forleden ryddet jeg litt i kjøleskapet hjemme og fant et glass med tunfiskfiléter. Det satte meg på tanken om å lage min egen versjon av Ettorina salaten som jeg sverger så hjertelig til. Som tenkt så gjort. Heng med den som vil, og legg til en rett på ukesmenyen som intet annet enn en sunnhetsbombe er.

De som følger med oss fast, blir nok ikke overrasket når jeg nevner på at tunfisk på glass nå er å finne i vårt stadig varierende sortiment i butikken. Klikk deg inn her eller stikk innom i butikken for å få med deg et glass av denne herligheten. Littt stiv pris, men det er verdt det. Drøy er den også, ett glass holder til tre-fire porsjoner.

TUNFISKSALAT

Ingrediensene, sunnere blir det ikke

Dette trenger du:
1 glass tunfisk i olivenolje
1 neve mozzarelline eller 3-4 skiver mozzarella, delt i to
Ruccola salat (frivillig)
1 selleri i passe tykke biter
1 kokt egg
1/4 løk i skiver
2-3 kokte poteter delt i fire
1-2 ss smør som smeltes
2 fedd hvitløk finkakket
4-5 smakfulle små tomater
salt og pepper etter smak
god eplecidereddik (Heinz er veldig god)
god olivenolje (needless to say)

Denne salaten er best å anrette i en litt lav og vid salatbolle, gjerne en bolle pr person.

Kok opp potetene og smelt smøret. La potene kjøle seg litt når de er ferdige, før du deler dem på tvers og på langs. Finhakk hvitløken og ha det i smøret. La det stå og avkjøle seg litt. Når potetbitene er lunkne, vendes de i smøret.

Skjær løk i skiver (det observante øye ser at jeg hadde glemt det da bildet skulle tas…)

Ta frem salatbollen, og dandér hver ingrediens ved siden av hverandre. Ha over to ss eddik og tre ss olje. Salt og pepper etter smak.

Basta così!

2023 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.