Lynrask levering | Fri frakt over 1500 kr

Stories MAGAZINE 1 måned siden

Spaghetti med pesto

Matsak

Her kommer første avsnitt av samarbeidet med @freds.eats, og det står pasta med pesto på menyen. Da tenker kanskje mange, å ja det er den grønne greia vi kan bruke på alt! No no no, pesto er til pasta, og pesto skal helst nytes slik den nytes i Liguria. Du vet, when in Rome, do as the Romans 🇮🇹

Pasta – med hjemmelaget pesto genovese🤌🏼 Passer like godt i hverdagen, som til helgen! Med denne enkle oppskriften kommer du aldri til å kjøpe pesto på butikken igjen 💚

INGREDIENSER
2 bunter basilikum
1 pose pinjekjerner
2-3 fedd hvitløk
100 g parmesan eller pecorino
1 dl olivenolje
1 klype salt
saften av en halv sitron

Ha alle ingrediensene i en bolle og mix forsiktig med en stavmixer eller bruk en morter. Oljen har du i til slutt. Bland det gjerne direkte i bollen du skal servere fra, da er du sikker på å ha med deg alle de digge ingrediensene.

Bruk en stor gryte til å koke spaghetti i. Salt vannet godt, gjerne en håndfull pr 500 g. Når vannet koker har du pastaen oppi. Rør om. Følg med på pakken hvor mange minutter pastaen skal koke.

Når du heller av pastavannet, skal du la det være igjen en kopp eller to igjen av vennet i gryten. Dette kan du evnt spe pestoen ut med hvis den viser seg litt for tørr. Husk det når du lager den. For tørr er ikke noe problem, for det løser vi bare med litt pastavann.

Hell spaghetti kokt al dente over pestoen og bland godt.
Dryss over litt revet parmesan for good looks og pynt med litt frisk basilikum.

SALAT SOM TILBEHØR
1 stor mozzarella
1 pose ruccola
1 pakke cherrytomater
en dæsj balsamico eddik

Plasser ruccula på en stor tallerken eller i en bolle, riv mozzarella i biter og del tomater, og dander det på salatbladene. Strø over litt salt og dryss litt balsamicoeddik på, da har du verdens friskeste salat på et blunk.

Visste du at:

Italiensk pesto er en av de mest ikoniske sausene fra det italienske kjøkkenet, og selv om den grønne, Pesto Genovese, er den mest kjente, finnes det flere spennende varianter fra ulike deler av Italia. Men det er den grønne vi tar for oss i dag. Sausen kommer opprinnelig fra Genova, derav navnet pesto genovese, da ka du være bombesikker på at den er grønn!

Pesto brukes helst sammen med pasta, og det kan være alt fra spaghetti til trofie og trenette f eks. Men jeg har mang en middag hatt pesto sammen med penne som er enklere å få tak i her oppe i nord.

For de vitebegjærlige (som oss)
Ordet pesto kommer fra det italienske verbet pestare, som betyr «å knuse» eller «male». Tradisjonelt ble pesto laget ved å knuse ingrediensene i en morter, noe som fortsatt er den foretrukne metoden i italienske hjem, da det gir en mer delikat smak og tekstur sammenlignet med en food processor. Men for all del, vi har da ikke all verdens av tid alltid heller, så en stavmixer får være godt nok!

Buon appetito! 🍃✨

2025 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.