Stories MAGAZINE 11 måneder siden

Bærkake

Matsak

Velkommen til en kakeoppskrift som kan dresses opp og ned, avhengig av hva som er tilgjengelige råvarer. Ikke ulikt vår tilnærming til klesdesign.

Alt kan brukes, men fastheten og saftigheten på frukten/bærene avgjør om de må ha litt ekstra groomimg. Brukes epler og pærer f eks kan de med hell kokes litt til de er møre. Brukes bær, trengs ikke noe ekstra væske. Her må det gå litt på skjønn, og det er jo innafor det, når man skal keep it simple!

Du trenger:

75 gr smør
3 egg
2 dl sukker
2,5 del mel
1/2 kg frukt eller bær
2 ts revet sitronskall
1/2 presset appelsin (ved bruk av tørre frukter)
honning

Sett ovn på 180 grader, kaken skal stekes på rist, litt nede i ovnen. Steketid ca 45-55 minutter. Avkjøles godt før den spises. Kan evnt varmes opp igjen før servering så den er lun. Jeg ser an dagen og været. Er det kjølig, varmes den litt opp. Er det en varm kveld, foretrekker jeg den kjøleskapskald.

Slik gjør du

Del opp frukt i passe store biter og rør. Benyttes bær, legges disse i en bolle som de er. Hell over saften av en halv appelsin og strø litt sukker eller honning over. La det stå og godtgjøre seg litt.

Røre og fyll, enklere blir det ikke

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Rør sammen egg, sukker, mel og revet sitronskall. Ikke visp det, men rør det. Når smøret er avkjølt (ca romtemp) ha det i blandingen. Rør godt og hell over i smurt og strødd form.

Dekk formen med frukten eller bærene du vil ha og stek kaken.

Kaken er deilig og frisk i seg selv, men vaniljesaus, eller vaniljeis eller pisket krem til funker også kjempefint.

Bon appetito og vel møtt til ny sesong med små epistler om alt mellom himmel og jord.

2023 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.