Stories MAGAZINE 2 år siden

Veivalg

Lørdagsbrev

Livet er sjelden en reise i én retning, og som regel går det ikke helt etter planen. På godt og vondt. Å akseptere livets terreng, eller kanskje heller å lære seg å navigere i dette til tider ulendte og ukjente terrenget, blir en gave. Å endre kurs eller retning underveis fordi kropp og sjel ønsket det, krever mot. Hvor lett er det ikke å bare fortsette på den stien som er kjent, selv om veis ende ikke nødvendigvis bringer så mye godt? Ett av mine tre bonusbarn, Céline, 38 år og mor til to av mine bonusbarnebarn, ønsket å endre reglene og betingelsene for eget liv. Men det handlet ikke bare om å skifte retning yrkesmessig, det handlet vel så mye om å ta varige grep for egen del. Om å leve annerledes, om å prioritere seg selv for å være en bedre mor og partner.

Céline har alltid vært aktiv. Hun har drevet med dans og ridning fra ung alder, har alltid vært glad i å trene og holde seg i form.

Céline og Oscar

Etter barn nummer to i 2017 kjente Céline på lite tid til å fokusere på seg. Hverdagene gikk i ett mellom barn, jobb, henting og bringing, sent i seng og tidlig opp. Litt som de fleste opplever i en hektisk småbarnstilværelse. Men Céline ville noe mer, noen annet. Hun ville fylle dagene med annet innhold og et annet fokus. Mest av alt ønsket hun å føle seg vel. Høsten 2020 bestemte hun og mannen seg for å endre livsstil. Å endre mønstre er som kjent ikke enkelt ei heller gjort over natten. Det er en systematisk prosess som helst bør foregå over tid, skal de uønskede mønstrene endres for godt. Céline og mannen fikk hjelp til å legge en plan som var tilpasset dem, der trening og kosthold var i fokus.

Veien blir til mens vi går

«Etter mye jobb, så vi resultater vi elsket og for min del ble jeg hekta på følelsen av å finne noe som fungerte og ga gode resultater», sier Céline.

En slik endring av livsstil krever at man virkelig vil det og er villig til å gjøre de endringene som kreves. Motivasjonen kan variere fra dag til dag, og spesielt dagene når sulten gnager og treningslysten er lav. Her kommer disiplinen inn og klarer man å kjøre på de dagene der det føles tyngst kommer motivasjonene som en bonus.

Céline forguder familien sin og ser gleden barna har av å ha to spreke og aktive foreldre. Som familie er de veldig aktive, med hund og hest som en del av familien, mye på tur i skogen og i fjellet, alpint og snowboard på vinteren.

Å endre livsstil var rett og slett nødvendig for at de skulle kunne leve det aktive livet med barna som de ønsket. Og med på kjøpet kom følelsen av å bli kjent med en ny utgave av seg selv. En utgave Céline likte godt. 12 kg lettere og med masse muskler takket være systematisk trening over tid var Céline hekta på sin nye livsstil.

Céline og Emma, ett av de syv bonusbarnebarna jeg er så heldig å ha fått inn i familien

Hun trente sammen en venninnegjeng i Lommedalen hvor familien bor, og med masse inspirasjon fra bøkene og bloggen til @funkygine utviklet tingene seg dit at Céline etterhvert tok styringen over planleggingen av øktene og elsket det. Gamle mønstre og vaner var nå byttet ut med nye og bedre i forhold til målet hun hadde satt seg. Men at ønsket om å endre livsstil skulle bli starten på en ny karriere, ja det hadde hun ikke sett for seg.

Jobben og arbeidslivet

I likhet med veldig mange andre har Céline alltid hatt lyst til å finne den jobben som føles bra, hvor man har det gøy, ikke bare en jobb man må gjennom hver dag, men som kan gi andre glede også. Men selv om man er sånn passe fornøyd med jobben sin, vet man ikke alltid hva man heller vil drive med. Hverdagen og tidsklemma som mange småbarnsforeldre lever i er en hverdag med logistikk og høye skuldre. Man glemmer fort seg selv opp i alt. Og i dragsuget av hamsterhjulet, blir også tankene om hva vil jeg egentlig, borte.

Pandeminen i 2020 kom sånn sett beleilig, for med den fulgte permittering, og Céline ble tvunget til å stoppe opp og tenke annerledes. Det ble en krevende tid med mye frustrasjon og usikkerhet rundt hvor lenge alt det uvisse skulle vare. Alt hun kjente fra før skulle kanskje endres for alltid?

Kjernefamilien er Célines førstevalg og høyeste prioritet

Oppi all frustrasjonen og usikkerheten kom det også noe fint – mer tid til å trene, mer ro i hverdagene og litt etter litt begynte skuldrene å senke seg for plutselig hadde de ikke lenger noe de alltid måtte rekke!

PT-Céline

Koronapandemien fortsatte å herje og på oppfordring fra venninner som hun hadde trent mye sammen med før koronaen, satte hun i gang utetrening med en gruppe mammaer i Lommedalen og Frognerparken. Det var en måte å kunne samles på, være litt sosiale, trene og få en liten pause fra alt – og likevel holde avstand. En liten gruppe ble større, og Céline følte at hun fikk utrolig mye igjen for de to timene i uken og begynte å kjenne på et brennende engasjement og ønske om å gi flere samme glede av treningen som hun selv opplevde.

At trening kan være bra for helsen er ikke noe nytt, men ikke alle har fått smake på den gode følelsen trening kan gi ved å mestre noe man aldri trodde man skulle klare eller bare kjenne at det å gå opp en trapp plutselig føles så lett.

Tøffe tak i Fognerparken, sol eller regn, skal man i form så skal man i form!

En liten gnist ble tent etter at hun fikk kallenavnet «PT-Céline», og hun bestemte seg for å ta PT utdannelse mens hun likevel var permittert, for å se om det virkelig var noe for henne. Høsten 2021 ble noe mer utfordrende da hun plutselig var tilbake i arbeid og studiene krevde sitt ved siden av. Men Céline gir seg ikke på tørre møkka, som de sier i stallen. Hun kom i mål og fullførte studiene rett før jul i 2021.

PT Céline – troverdig i rollen som livsstilsendrer, for seg selv og for andre

Med en ny utdannelse i lomma visste hun ikke helt hvordan hun skulle gripe det an. Som med alt annet nytt, må man ta små skritt av gangen i starten. Hun hadde sett at hun hadde det i seg å drive frem motivasjon og treningsglede ikke bare hos seg selv, men hos andre. Skulle hun tørre å tro at dette kunne bli til noe?

Før hun til slutt sa opp jobben, hadde hun mange runder med seg selv og mannen sin. Céline var livredd for at hun ikke skulle lykkes, men samtidig redd for at hun skulle angre hvis hun ikke turte å satse. Uten en storslått plan, men med et intenst ønske om å få det til – hjelpe andre, gi andre gleden av å bevege seg og velge en aktiv livsstil, og kanskje selv nå nye mål. Trening er så mye mer enn bare å «løfte vekter» på et treningssenter. Det er medisin for kroppen og hodet. Det er forebyggende for mange plager, både for unge og de godt oppe i årene. Det får i gang hjertepumpa, og utløser endorfiner – kroppens eget lykkehormon. Hun kjente at det er her hun hører hjemme, i denne kulturen hvor gode valg og indre motivasjon er kompasset som gjør nytt og ulendt terreng manøvrerbart og fint.

Et forbilde for andre

I dag, et års tid inn i ny tilværelse, er Céline PT på fulltid, sjekk ptceline.no, både i egen regi og i regi av EVO Østerås. Hun oser sunnhet og overskudd. Og har klare tanker om hvilket liv hun ønsker seg. Og hva hun faktisk kan bidra med for andre.

Hun ønsker å være en mamma som orker å bli med på alt, og være engasjert når barna ønsker å teste ut ulike idretter. I likhet med mange andre småbarnsforeldre ønsker hun seg et liv uten høye skuldre og stress. En jobb som krever akkurat passe og mulighet til å styre hverdagen selv – kanskje umulig, men likevel et ønske.

Céline har lært utrolig mye på bare ett år i sin nye jobb. Det har vært mange opp-og nedturer. Hun har vurdert å kaste inn håndkleet utallige ganger, men så går det en liten «faen» i henne som sier at hun bare skal få det til. For hun vet jo at det er mulig!! Og hun vet at hun kan!

Kunnskapen om trening, mennesker og evnen til å hjelpe andre er litt av forretningsmodellen hennes videre. Det er litt to fluer i ett smekk; bra for henne selv og bra for businessen! Og så håper hun at barna hennes er stolte av mammaen sin som turte å  satse på noe som virkelig gir henne masse glede!! Glede som garantert også overføres på barna. Hun kommer aldri til å angre på at hun turte å ta sjansen på å bryte opp det som var, til fordel for noe annet.

Céline har fortsatt mange punkter igjen på listen som må på plass før hun kan si seg fornøyd. Med andre ord, reisen er i gang og målstreken er nok ennå ikke synlig der fremme. Men slik jeg kjenner Céline, blir det en fin reise videre med gode verdier i sekken, og check på å ha tatt grep om eget liv og blitt en utgave av seg selv hun er godt fornøyd med.

Fun facts om Céline

Céline, nesten midt i livet, har tatt eierskap på det livet hun ønsker og balanserer imponerende mellom å ta seg selv på alvor og være til stede for barna og familien

Céline er utadvendt og elsker å møte nye mennesker.

Hun har egentlig aldri vært glad i å stikke seg ut i mengden og har alltid blitt ekstremt stresset av å stå foran folk og ha presset på at hun prestere, men har alltid hørt at hun er god på å skjule det!

At hun skulle like følelsen av å finne de ulike knappene til folk og klare å «pushe» folk så mye, det ante hun ikke.

Som foreldre med aktive barn, har hun også sett viktigheten av styrke hos barna. God motorikk fra ung alder er viktig og etterhvert forebyggende mot skader innenfor ulike idretter. Hun ser hvor viktig det kan være å starte tidlig og få en god forståelse for styrketrening og fysisk aktivitet fra tidlig alder, og hvor mye glede det vil gi deg resten av livet.

Céline forstod ikke hvor viktig styrketrening var før hun ble voksen. Hun skulle ønske hun hadde skjønt det mye tidligere og det er definitivt noe hun ønsker at barna skal få med seg.

Klar for å ta grep?

Fikk du en idé om å komme i form? Eller til å endre livsstil kanskje? Legge om kosten og bli en sunnere utgave av deg selv? Céline har kapasitet til å hjelpe flere, enten det er hjemme hos kunden selv, på Evo Østerås for de som allerede er medlem eller ute i det fri. Av erfaring så vet hun at det er stor variasjon på mennesker som ønsker å komme i form. Noen ønsker en turvenn fordi de trenger hjelp til å dra seg ut og forplikte seg. Andre litt mer viderekomne trenger en pushy PT som får dem til å yte enda mer.

På spørsmål om hvem drømmekunden er, så svarer Céline at det kanskje er en som ønsker å ta seriøse grep slik hun selv gjorde. En som ønsker å legge om, komme i form, bli sterk, gå ned i vekt. Rett og slett motivere til å endre andres vaner. Da går hun all in med kropp og sjel, for hun vet jo nå verdien av å ta skikkelig grep!

Céline Valdem Jensen
Telefon: 911 06 131
E-post: celine@valdem.com

God lørdag!

2022 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.