Stories MAGAZINE 4 år siden

The Corona Queen

Lørdagsbrev

Blant alt som leses i disse dager, er det ett brev som stikker seg ut fra mengden. Og jeg synes det fortjener å sendes rundt, eller rettere sagt, jeg synes mange fortjener å lese det. I dag er det påskeaften og mange er kanskje litt mutte over å være et annet sted enn planlagt? La Marias hverdagsrefleksjoner være med på å gjøre dagen litt blidere. God påske!

Maria er mor til fire barn, tre av dem i skolealder og den fjerde på universitetsnivå. Hun driver Divine Design i Oslo sammen med et knippe likesinnede og hardtarbeidende jenter, og er et oppkomme av godt humør nesten uansett hvilken brottsjø som skulle komme til å skylle over henne. Antagelig er det hennes robuste oppvekst i Nesjastranda utenfor Molde som gjør seg gjeldende i kombinasjon med et par foreldre med begge beina solid forankret på jorda og vettet i behold. Mulig tre eldre brødre har gjort henne litt ekstra hardhudet og skikket for kamp?

Maria og de fire barna
Maria på tur
Det oser av varme og kjærlighet

Hun delte dette innlegget på facebook, og jeg kunne ikke dy mag fra å spørre om jeg kunne trykke det som et lørdagsbrev. Vi trenger å se det humoristiske i ting, også i Corona-tider.

Maria skriver:

«Jeg vet at det er mange med meg som synes hjemmeskole og hjemmekontor side om side er utfordrende og kaotisk, og det er det jo! Men vi lærer noe nytt hver dag og kommer tett på barna og ungdommens hverdag. Personlig synes jeg det kommer mye godt ut av det.

Kort tilstandsrapport:
4 barn og meg selv på 70 m2, spredd utover alle leilighetens flater. Samtlige bord, sofa, stoler og gulvarealer er okkupert. Jeg gleder meg imidlertid veldig over å bo i et av verdens rikeste land med velfungerende helseordninger og skolesystem. Og vi må tenke positivt allehopa, dette kommer vi oss gjennom.

Allikevel skrev jeg følgende brev til mine 4 barn. Kanskje var det mest en bønn om at vi får litt mere «hygene i felt» her, men jeg ble også revet med av virkemiddelet IRONI, som ble repetert i en av norskoppgavene jeg har bistått med.

Kjære dere,

Det er helt optimalt for meg å ha kundemøte på telefon i samme rom som en av dere har geografiundervisning med faglæreren deres på Plattformen, mens en annen av dere har presentasjon i naturfag på Teams. Spesielt hvis temaet er galleblære og endetarm. Da flytter jeg bare mitt møte til badet. Vi må jo være fleksible i denne tiden, og tilpasningsdyktige. Dessuten, alle rom i leiligheten fungerer helt utmerket som møte- og arbeidslokaler har jeg erfart nå. Toalettet er en stol, jeg har vann tilgjengelig i springen hvis halsen blir tørr og hendene på nytt skal desinfiseres.

Min favoritt er allikevel gymtimene. Det er ikke sjenerende for meg og min jobb at du Ralph har dansesession på «Just Dance» via Youtube. Jeg ser at du beveger deg veldig fritt og naturlig og bruker all den plassen du har (og ikke har) til rådighet. Flott! Og jeg må si at jeg beundrer deg Patrick når du velger å bruke champagnekjøleren øverst på skapet som basketballkurv, det er både kreativt og bærekraftig. Dessuten, med nedsatt permitteringsinntekt og upcoming skjenkeforbud, er det lenge til den kjøleren skal tas i bruk av meg uansett.

Når vi først er inne på gym og Fysisk Aktivitet, ser jeg at du Madeleine pliktoppfyllende legger inn dine daglige kneløft over søppelposene jeg har satt frem, som skal ut i avfallsdunkene. Det er så bra med de små øvelsene underveis i skoledagen din Madde. Det å gjentatte ganger åpne kjøleskapsdøren feks, for å stirre inn i det og så lukke den igjen, er en fin øvelse for armene dine. Jeg er takknemlig og imponert over det ansvaret du tar for egentrening og god gymkarakter. Forøvrig er jeg enig med deg i at gym ikke er et avgangsfag i år, så ikke stress for mye med det heller.

For min del synes jeg det er deilig at dere setter fra dere 5 par sko på kryss og tvers, midt på gulvet i gangen, etter at dere kommer inn fra friminuttene deres ute i bakgården. Takk for den spennende hinderløypen dere stikker ut for meg og som faktisk blir en del av min hverdagsakrobatikk. Det er både utfordrende og spennende å se hvor mange ganger vi kan gå over ganggulvet uten å gå på tryne i lisser og sko.

Jeg vet det ikke er helt ergonomisk riktig for deg Mathea å jobbe med Business Strategy Essayet ditt fra sofaen om dagen. Nakken blir fort litt stiv, ryggen litt øm og håndleddene blir litt slitne. For å få litt bevegelse og variasjon synes jeg derfor det flott at du tar turen innom kjøkkenet til stadighet for å lage deg ulike typer mat og snakke med vennene dine i telefonen. Vi har respekt for at du må bruke utestemme siden støynivået allerede er så høyt. Det er ideelt at du lager smoothie med den høylytte smoothiemaskinen vår, som synger overdøvende og skingrende på siste verset, mens Ralph har online matteundervisning. Det er ikke viktig at du rengjør maskinen etter bruk, ei heller rydder bort ingrediensene som er brukt, det tar jeg meg av mellom mine møter. Kos deg med smoothien. Det er også helt greit å spise andre små måltider gjennom hele dagen slik at måltidsrytmen blir en del av den øvrige unntakstilstanden.

I går la dere fra dere et vått håndkle i sengen min etter at en av dere hadde dusjet. Det var deilig og avkjølende å legge seg på konsekvensene av det i går kveld. Jeg tror ikke jeg har kommet inn i overgangsalderen enda, men har en tendens til å bli veldig varm om natten. Det slapp jeg i natt, og det vil jeg takke dere for. Dere tenker jo på alt også!

En annen ting det er viktig for meg å få dere til å forstå: Hvis jeg ikke svarer når dere roper på meg, fordi jeg feks er i en jobbtelefon, er det bare å rope høyere. På ett eller annet tidspunkt kommer min kunde eller leverandør til å forstå at det er krise på min side og vil da selv sannsynligvis foreslå å avslutte samtalen. Så ikke hold tilbake, bruk utestemmen og ikke sjekk om jeg faktisk sitter opptatt, det er bare veldig brysomt for dere.

Når dere skal ha noe å drikke, bare forsyn dere med nye glass og kopper hver gang. Vi har god plass i oppvaskmaskinen og jeg har regnet ut at hvis vi stabler godt er det null stress å få inn 50 glass bare i øverste skuff. Jeg forstår godt frykten din for at sjokolademelken kan få vannsmak, hvis du først drikker vann og så går over på sjokolademelk etterpå. Typisk «ta nytt glass situasjon».

Når vi først er inne på å stable inn i oppvaskmaskin, -ikke ta deg tid til å vaske store kjeler for hånd. Inn i maskinen med de! Du har langt viktigere ting å ta deg til. Jeg tør ikke engang å tenke på hvilke konsekvenser det feks får for deg Patrick, hvis du ikke får plukket opp alle gullmyntene på «Coinmaster». Jeg er helt enig med deg i at vi heretter må vurdere å se på dette som et av dine primærbehov.

Tilslutt: Fortsett å utfordre meg daglig på hvorvidt det er en god ide å ta T-bane nå. Det er helt sikkert sant som dere sier at alle andre gjør det, at dørene åpnes og lukkes automatisk, at dere ikke tar på noe der inne og at det ikke er noen med påvist Corona som kjører offentlig kommunikasjon. Det er sikkert bare jeg som er lett nevrotisk.

Takk for at dere leste dette og forstår min ironi. Vask hender, nå er det på tide med en velfortjent kosetime.

Klem fra Mamma (Rektor) ?»

Om det var opp til meg å utdele premier for positive bidrag i en ellers litt traurig og høyst uavklart tilværelse, så ville den gått til Maria. Ikke bare sjonglerer hun hverdagen med fire barn og full jobb på eksemplarisk vis, hun er i tillegg sjeldent morsom, vakker som en blomst, sexy som en Hollywood-stjerne og dyktig som en kar. Hun utmerker seg som skarp forretningskvinne, lojal og raus kollega og har sammen med sitt team, utsøkt smak innen sitt fag.

Skulle noen få lyst til å planlegge litt i heimen og trenger litt hjelp til løse tråder i disse dager, treffer du Maria & Co her!

Divine Design Oslo AS
Fra ett av interiørene til Divine Design
Interiører som begeistrer, jeg savner min gamle bransje når jeg ser bildene deres

God lørdag, tenk på Maria og fire barn neste gang du synes det går litt i ball…

2020 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.