Lynrask levering | Fri frakt over 1500 kr

Stories MAGAZINE 2 uker siden

Ricottakake med sitron

Lørdagsbrev

Her kommer et tips om den beste kaken jeg vet, og det fineste er at den kan enten lages som kake i rund form, som formkake eller som muffins. Tilpass alt etter hvem som skal spise den. Hjemme hos meg er dette en stor hit hos alle helt uavhengig av alder og tid på året. Og med det, bekrefter jeg herved at noen ganger er det faktisk sant at life gives you lemons 🍋

Ricotta/sitronkake med lemon curd

Ingredienser

Slik går du frem

Sett ovnen på 175 grader, varmluft

Kle formen du ønsker å bruke (23-24 cm hvis rund eller en liters brødform) med smør og dekk kantene med melis. Om du lager porsjonskaker i muffinsbrett, smøres brette på samme måte som de vanlige formene. Dryss melis til slutt.

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og revet sitronskall til det er lyst og luftig. Ca 5 minutter. Rør inn cottage cheese el ricotta og joghurt. Bland godt. Pisk deretter inn ett og ett egg av gangen.

Bland så inn hvetemel, natron og salt. Ha i sitronsaften til slutt.

Hell deigen i formen og stek kaken i 45 minutter hvis stor form, og ca 20 minutter i muffinsform. Kjenn etter underveis. Deigen skal være stekt, men ikke tørr! Sett kaken/e til avkjøling. De er kanskje aller best når alle smakene har fått sette seg litt. Og ikke minst, dagen etter!

Jeg snikreklamerer litt for noen av produktene våre mens melet flyr og sitronene ruller 👨‍🍳 🍋

Hjemmelaget sitronkrem

Dette er noe jeg har lært meg å ha i kjøleskapet som fast inventar. Enkelt å lage, lang holdbarhetstid. Det gjør det superenkelt å smelle sammen verdens beste kake på et blunk.

Dette trenger du:

2 del sitronsaft (ca 3 store sitroner eller 4 litt mindre)
200 g sukker
3 egg
1 eggeplomme
1/2 ts salt
75 g smør

Start med å skylle to av sitroner i lunkent vann og tørk dem godt med kjøkkenpapir. Bruk et fint rivjern eller råkostjern på den fine siden, til å rive av det ytterste, gule skallet. Press deretter saften av de samme sitronene, pluss én til. Du skal ende opp med 2 dl ferskpresset sitronsaft.

Hell sitronsaften, det revne skallet og sukkeret i en kjele. Varm det forsiktig opp til sukkeret er oppløst og blandingen nærmer seg kokepunktet. I mellomtiden visper du sammen egg, eggeplomme og salt i en stor bolle.

Når sitronblandingen er varm, hell den sakte i eggeblandingen mens du visper kontinuerlig. Hell alt tilbake i kjelen, og varm opp på lav til middels varme mens du rører konstant. Etter 1–2 minutter, når kremen begynner å tykne, tar du kjelen av platen.

Tilsett smør i terninger og rør til alt er smeltet og kremen er glatt og blank.

Overfør sitronkremen til et rent glass (1/2-1 liter) med lokk. La den avkjøles før du setter den i kjøleskapet i minst et par timer. Kremen vil stivne og få perfekt konsistens etter nedkjøling. Det kan lønne seg å lage dette lang tid i forveien, og ta med glasset der du skal lage kaken. Sitronkremen holder seg overraskende lenge i kjøleskap. Min erfaring er ca 2 mnd.

God påske 💛

2025 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.