Lynrask levering | Fri frakt i hele juni
I alle år har vi laget jordbærsyltetøy som første del av sommerferien. Det er et lavterskel produkt som kan lages hvor enn man måtte befinne seg når bærene er på det rødeste og søteste, kanskje ikke de billigste, men kvalitet trumfer pris tenker vi.
I år har vi funnet et nytt jordbærsted som fortjener litt fremsnakk; Fosser Gård i Hølen, sjekk dem ut på instagram @fosser_baer. 50 minutter fra Oslo, ta av ved Vestby Nord for dere som kommer fra storbyen, følg mot Såner kirke, noen hundre meter forbi kirken ser dere bæråkeren til Bjørn Petter!






Du trenger:
Sukker
Frysepulver (Jam)
Jordbær
Frysebokser med lokk (de små er best, akkurat nok til noen plater vafler eller en frokost til en liten familie)
Mor har styrt denne produksjonen i alle år og sier følgende: vi deler det inn i porsjoner som skal røres med håndmixer. Ikke for lenge, det skal være litt chunky biter igjen. Og ikke mer enn 2 kg bær pr porsjon.
1 porsjon er:
4 kurver bær
1/2 kg sukker
1 pose frysepulver
Anniken (min søster) og jeg tar plass ved bordet og renser av hasper og deler verdens fineste bær i fire, og har det i en bolle, som mor deretter overtar styringen på.


4 kurver helles ut på bordet og bærene deles i fire, og så opp i bollen.
Hver porsjon helles deretter over i små bokser som til slutt stables i fryseren, og på noen timer har vi hjemmerørt syltetøy for en hel vinter.



Syltetøyet kan brukes til nesten hva som helst. I rullekake, på brødskiven, på vafler, inne i croissanter eller på en deilig nystekt fransk baguette.
Velbekomme!