Det er noen uker siden jeg delte med lesere og følgere at driftsmodellen endres. Fikk du det ikke med deg og er nysgjerrig, kan du gjerne lese det her. Tilbakemeldingene har vært både rørende, utrolig mange og de har alle sammen fått meg til å tenke så det knaker på veien videre. Valgene er flere og jeg er i prosess. Mens prosessene kverner, synes jeg det er veldig moro å se hvilket engasjement alle brukerne der ute viser. Det føles som vi er en kjempestor herlig familie, bare med mange forskjellige adresser! Takk for alle ideer og innspill.
Ruter på hjernen
Selv om jeg til tider føler meg flekkete på hjernen, om det er noe som i det hele tatt heter det, så har jeg og vi ruter både på hjernen og i hjertet. India boyfriend-skjorten er kommet for å bli, med sitt sedvanlige India-snitt som rommer det meste av kropp fra str 34-48, knappestolpe helt ned og guttekraven som vi elsker, så er dette sommerskjorten vi ikke lar henge hjemme når det skal pakkes til ferien! Klikk på bildene under for å havne rett i butikken 🙂
De som besøker oss i butikken om dagen ser at det bare er enten meg alene eller Lotta og meg. Og dette i en tid hvor det noen ganger lukter svidd på butikkgulvet! Markedsdagen var én ting, med all time high resultat og helt utrolig moro. Takk til alle som kom og hamstret det ene plagget etter det andre. Tendensen til hamstring fortsetter, og vi betjener etter beste evne, men noen vil kanskje mene at vi til tider burde vært en eller to til på jobb. Enig det, men klok av skade, så går jeg heller videre underbemannet enn overbemannet. Etter de siste to årene har vi fortsatt noen tapshull som skal tettes, og hver dag med gode slag på kassa og færre på lønningslista, vil gjøre utslag på sluttresultatet.
Fått med deg at sommersalget er i gang?
Når vi skal ut av store lokaler og betydelig trappe klesfokuset ned, er det mye som skal ut. Akkurat nå er f eks Tulipano serien med nydelig og feminin bluse og kjole, alle skjerf, nesten alt til herre, diverse til kjøkkenet og mere til. Klikk dere inn på kategorien SOMMERSALG med jevne mellomrom. Kanskje er favoritten satt ned?
Ny kategori: BROCANTE
I lang tid har jeg ønsket å få på plass en ny kategori; BROCANTE, hvor små skatter fra fjern og nær legges ut og gjøres tilgjengelig for nye eiere og nye liv. Dette har drøyet en stund av ulike årsaker, men endelig er de på plass. Noe er allerede publisert i kategorien og andre skatter trenger fortsatt bilde. Rom ble ikke bygget på en dag, ei heller alle våre oppgaver. Ting tar tid! Men er det noe du ikke finner i kategorien men som du ser på bildene her eller i vinduet, så er det bare å ta kontakt.
Fremsnakk og godsaker
Mens jeg har leserens oppmerksomhet, legger jeg med glede til en oppskrift på en helt fantastisk god ricotta kake med sitron, som allerede har høstet stor applaus. Den er superlett å lage, både i rund form, i muffinsformer og i brødform. Og den er inspirert av kaken som Mathilde i noName lager, se oppskriften her. Kaken hennes satte meg for alvor på sporet av komboen saftige og syrlige/søte kaker.
For øvrig, så anbefaler jeg å bli kjent med Mathilde og hennes nydelige plagg i cashmere når nettene blir lange og kulda setter inn igjen over sommeren. Og hvorfor ikke allerede nå? Hun har ekstremt god smak, noe genserne hennes viser, et sjeldent godt øye for farger og kvalitet, og i tillegg strikker opp det kundene ønsker. Hun har vært klok hele tiden og har styrt unna varelager og annet som utfordrer driften.
Kontakt Mathilde her:
mathilde@nonamebymm.com
+47 934 08 545
Meltzersgate 6, Oslo
KAKE MED SITRONKREM
Ingredienser
- 175 g smør, mykt
- 250 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 2 stk sitron, revet skall
- 400 g cottage cheese el 400 g ricotta, eller en blanding av begge
- 3 rause ss tyrkisk el gresk joghurt
- 3 egg
- 150 g hvetemel
- 1 ts natron
- en klype salt (ha ha bokstavelig talt)
- saften av en halv sitron
- melis til å kle kakeformen
Pynt kaken med en blanding av fisket krem og sitronkrem
- 2,5 dl kremfløte
- 100g sitronkrem
Oppskrift på sitronkrem hentet fra Trines Matblogg
Fun fact: sitronkremen til Trine har faktisk utrolig lang holdbarhet. Jeg laget en batch i påsken (slutten av mars) og den er fortsatt brukanes (midten av juni).
Slik går du frem
Sett ovnen på 175 grader, varmluft
Kle formen du ønsker å bruke (23-24 cm hvis rund eller en liters brødform) med smør og dekk kantene med melis. Om du lager porsjonskaker som på bildet, bruker jeg de store formene. De trenger ingen prepping i forkant. Lett som en plett 🙂 Og veldig vellykket å servere til dessert. Og
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og revet sitronskall til det er lyst og luftig. Ca 5 minutter. Rør inn cottage cheese el ricotta og joghurt. Bland godt. Pisk deretter inn ett og ett egg av gangen.
Bland så inn hvetemel, natron og salt. Ha i sitronsaften til slutt.
Hell deigen i formen og stek kaken i 45 minutter hvis stor form, og ca 20 minutter hvis i muffinsform. Kjenn etter underveis. Deigen skal være stekt, men ikke tørr! Sett kaken/e til avkjøling. De er kanskje aller best når alle smakene har fått sette seg litt.
Og så, når kaken/e er helt avkjølt, piskes krem som fordeles over kaken/e og deretter drypper du små klatter med sitronkrem, og lager et frem og tilbake mønster med en teskje .
C´est tout! Bonne appétit