Stories MAGAZINE 3 år siden

Jakten på den gode følelsen

Lørdagsbrev

Forrige lørdag skrev vi om små gleder som gjør stor forskjell. Vi fortsetter å betrakte løst og fast med forstørrelsesglass, tett på hjemme og tett på kundene våre. Vi erkjenner at det gir stor glede å omringe seg med noe som river litt i oss på en begeistrende måte, men det gleder enda mer når kundene våre melder tilbake at vi løser problemene deres.

En kvinnekropp er et interessant studie i seg selv. Men kvinners følelser knyttet til kroppen sin er enda mer interessant. Og trist. De aller fleste vi møter på gateplan hos oss mener de er litt for store og mange skal bare ned noen kilo nå, så er alt bra! Jeg som skriver dette, er selv kvinne i midten av 50 årene, har født to barn, har i perioder kjempet for å få ender til å møtes og kroppen bærer preg. I mange år av gangen har jeg følt for å prioritere hamsterhjulet og inntjening til livets opphold. Det har sin pris, men den valgte jeg å betale. Mager som ikke trener hver dag, blir bløte! Jeg trener ikke hver dag, faktisk nesten aldri, og magen min er bløt. Jeg vil derfor gjerne ha klær som passer til min bløte mage. Resten av kroppen kan gjerne tas med i slengen; bløte lår, hengende overarmer og en stadig voksende byste! Alt dette er en del av hele meg og det skal passe inn i plagg som gjør at jeg føler meg vel. Helst hver dag og helst til alle anledninger.

Romslige ermer, løstsittende passform, behagelige tøyelige stoffer for optimal komfort er en del av grunnoppskriften

Akkurat det siste ser vi resultatet av allerede til høsten for endelig kommer en helt ny greie fra oss, nemlig en litt mer elegant serie, una linea sera, plagg som skal dekke behovene ved mer formelle anledniger, når vi vil pynte oss litt hjemme en kveld, eller når kulturtilbudene igjen en dag skal tas i bruk. Det er hyggelig å pynte seg litt for å gå i teater eller for å se en opera. Ett av mine forbilder, mormor, pyntet seg alltid litt hver gang hun skulle ut. Jeg liker at hun var sånn og har lyst til å være sånn selv. Plaggene jeg har savnet lenge, er på plass fra august og da er det kanskje innafor å gå ut på byen igjen? Vi får se.

Problemløsning

Noen som har hengt med oss fra starten av vet at jeg begynte å utvikle klær med følgende påstand: til kropper slik kropper gjerne er. I mine tidligere år trente og trente jeg i frykt for å ikke være «bra nok» og burde vært en enkel kropp å kle opp, følte jeg at jeg måtte innrette meg etter klærne markedet tilbød, og ikke omvendt. Jeg ville ha klær som innrettet seg etter meg. Men fant jeg det? Nei. Alt var skåret over en standard lest og traff et gyldent gjennomsnitt.

Jeg følte meg ikke hjemme i det gyldne gjennomsnitt, til det var jeg altfor sær. Jeg visste hva jeg ville ha, men visste ikke alltid hvor jeg fant det. Det var starten på mitt lille eventyr som leverandør av klær. Til kropper slik kropper gjerne er er fortsatt min påstand, og utgangspunkt for det meste jeg driver med.

De fleste kropper jeg kjenner ønsker ikke å måtte holde magen inne for å passe i et plagg, de ønsker at bløt magehud som folder seg når vi sitter, ikke syns og at kanskje til og med bløte lår kan få litt fri..

Å føle seg vel er som en vitaminpille i seg selv. Når jeg føler meg vel, tar jeg meg selv i å gå litt mer energisk, med brystet frem, rak i ryggen og blikket opp. Da er alt mulig og jeg fyller på med energi til meg selv mens dagen går. De dagene jeg bommer fra starten av og ikke føler meg helt på plass, men hadde ikke tid til å korrigere, blir jeg mindre av det jeg liker å være, og får liksom ikke pilene til å peke oppover. Da gjelder det å se humoren i å være opptatt av utseende, og senke listen litt akkurat den dagen.

Utseende betyr noe

Så enkelt og så banalt. Noen vil kanskje antyde at det ikke skal være så viktig hva et ytre har å si på dagsformen. I seg selv høres jo det riktig ut. Det gjelder sikkert for noen, eller mange, men det gjelder ikke alle. Ut fra hva vi blir fortalt i butikken, er det mange som meg, som titter innom hos oss fordi de har fått med seg at klærne våre bygger opp under en behagelig livsstil med fokus på å føle seg vel, på å ha produktene lenge og på å finne sin egen stil i sidesporet til det gyldne gjennomsnitt.

Dominoeffetkt

Dette er det absolutt morsomste ved min jobb, det å tenke ut produkter som skal stimulere akkurat den følelsen som går på å føle seg vel. Dominoeffekten er fenomenal. Det burde ikke komme som et sjokk at kvinner er komplekse. Vi er det, men hvor fint er ikke det? Og tenk så deilig om vi alle kunne omfavnet oss selv og sagt at vi er bra nok som vi er. Jeg er kronisk 5 kg over der jeg egentig ville ønsket å være. Kanskje fordi jeg sluttet å røyke for to år siden eller kanskje fordi jeg ikke spiser riktig.

Pizza og et glass rødvin til Dagsrevyen en ukedag er helt innafor hos oss

Jeg bruker veldig lite tid på å studerer hva som er riktig mat for meg, jeg velger å kose meg med det jeg liker, har lyst på og kler meg i klær som omfavner min høyst normale kropp og ferdig med det. Må jeg litt opp i størrelse, ja så er det helt greit.

Gjør lørdagen fin!

2021 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.