Januarsalget er i gang – opptil 50% rabatt

Stories MAGAZINE 2 måneder siden

Gjør det personlig!

Lørdagsbrev

Tenk jul, tenk gaver, tenk personlig!

Gi et putetrekk med en brodert forbokstav på. Putetrekkene lå litt for lenge utstilt i vinduet i Odinsgate og fikk en litt solbleket kant midt på. Shit, tenkte jeg, disse kan jeg jo ikke selge. Jo da, det kan jeg, for nå hyller vi den litt blekede stripen med en bokstav etter ditt ønske, og vippst så har vi tryllet noe vi trodde var «feil» til å bli noe skikkelig fint.

Det er litt som i Japan, når de skal reparere noe som er gått i stykker, så fremhever de «feilen». Sjekk det ut her hvis du er nitti gritti interessert som meg 🙂

Eller hva med å gi en brodert nattskjorte eller pysjamas?

Eller morgenkåpe?

Mange elsker å eie noe som har sine personlige initialer på. Noen sier det er gammeldags, ja vel so what, det er jo super koselig. Og litt spesielt egentlig, en slags tydelighet på meg uten at det blir egoistisk liksom. Vi ser jo det på alle bagene vi broderer, mange har samme bag men de blir liksom veldig personlige når eierens egne initialer eller navn broderes på.

La fantasien sette grensene

Etter at vi nå endelig kan boltre oss og la fantasien gå helt bananas, leter vi etter ting vi kan brodere på. Skjortemansjetter tenkte vi her om dagen. Hvorfor ikke. Se så kult!

Og så er det sengetøyet da. Deilig crisp hvitt, delikat og mykt. Fint i seg selv, men med en liten bokstav i et hjørne, eller hvitt på hvitt midt på? Delikat ikke sant?

Så fra nå av er det ikke oss det skal stå på, det er bare å sette opp lister med initialer, navn, mellomnavn, hyttenavn, kjælenavn og det du ellers kan tenke deg å få brodert og stikk innom med listen, så fikser vi resten. Eller du ordner det selv i nettbutikken. Vi broderer og pakker inn, og gleder oss til å bidrar til personlige gaver under juletreet i år.

Gode juleforberedelser folkens, tida flyr!

Apropos jul, legger ved oppskriften på mors sandkaker, etter min personlige smak, de aller beste i hele verden.

Sandkaker

200 g smør smeltes
200 g sukker
200 g hvetemel
200 g mandler, skoldes og males

Bland det tørre først og hell deretter over smøret. Kna det godt med hendene, bruk engangshansker om du ikke digger å ha klissete deig på hendene, for deigen skal være nettopp det, seig og litt klissete. Pakk deigen inn i plastfolie og la den stå kaldt et døgn.

Sett ovnen på 180 grader, varmluft er ok.

Litt før du skal bake kakene tar du ut deigen fra kjøleskapet eller der den har stått kaldt over natten. Dekk bakeflaten med en voksduk og skjær biter av deigen. Press deigen ut i hele formen, så tynt du klarer, nesten så de er gjennomsiktige.

Stek kakene midt i ovnen i 8-10 minutter, avhengig av stekeovnen, følg med for det går fort fra ferdig til brent. De skal ikke være for mørke, men heller ikke for lyse.

Når kakene skal ut av formene må de avkjøles litt, før du slipper dem ned på benken. Da løsner de lettere enn om de er glovarme rett fra ovnen.

God lørdag!

2024 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.