Stories MAGAZINE 4 år siden

Gjenbruk med sjel

Lørdagsbrev

Det er moro å være hindret fra å være på farten hele tiden. Det gjør at jeg kan fordype meg i interesser hjemme, søke ny kunnskap om og dyrke interessen for alt som har levet lenger enn meg selv. Og sammen med jentene på jobben kan vi leke oss med nettbutikk og varierende varesortiment. Reiserestriksjoner har bidratt til å flytte fokus og endre vaner, og enn så lenge ser jeg egentlig bare muligheter og positive ringvirkninger. Stories by Kine er et konsept i bevegelse, fordi det reflekterer menneskene som jobber der. Vi utvikler oss, oppdager nye sider ved oss selv og deretter nye behov. Sortimentet endrer seg også fra år til år. Som ansvarlig for produktutvikling og kategorier har jeg lenge hatt lyst til å gjøre utvalget vårt mer personlig og litt annerledes. Jeg trenger selv å føle meg fri, og ønsker det samme for varene vi tilbyr. At de skal variere selv om kjernekolleksjonen vår er stabil og pålitelig tilgjengelig, alltid, så er det moro med små overraskelser og plutselige innfall. Skjønt, plutselige er de nok aldri, for alt er nøye planlagt og sjekket ut på om vi tror de vil generere det vi budsjetterer av omsetning. Men vi liker å late som om noe plutselig dukker opp.

Født for seint!

Selv er jeg opptatt av ting fra tidligere tider, og noen hevder at jeg er født 100 år for sent. Mulig det. Mange som titter innom er også glad i ting som har vært og legger sin stolthet i å ta vare på dem. Med så mye tid hjemme, har vi fått anledning til å bygge opp et lite lager av produkter som nå skal publiseres i vår nye vintage kategori! Det er litt som å holde på med en hobby mens vi jobber. Det kommer til å handle mye om keramikk. Mest norsk og noe fransk. Det italienske innslaget står vi for selv i vårt samarbeide med keramikerne hos Sbigoli Terrecotte i Firenze (se de nye fargene her). Jeg har vært opptatt av keramikk og stengods så lenge jeg kan huske. Noe kom inn med morsmelken og med interessen vel etablert kom resten av seg selv. Da jeg gikk på videregående i begynnelsen av 80-årene hadde jeg keramikk som valgfag. Lysten på ovn til å brenne egen keramikk, har jeg hatt on and off siden da, og en vakker dag når jeg endelig er der jeg ønsker å være når jeg trykker på stopp-knappen, ønsker jeg eget verksted med brenneovn og dreieskive.

Ting å bli glad i

Den elipseformede skålen til venstre er fra en av de norske keramikerne vi gleder oss til å introdusere
Forrige lørdag skrev jeg at vi gjerne kaller oss et livsstils brand, og vi gleder oss over å etablere flere ben å stå på. Ett nytt ben er f eks sengetøy som nå er på plass, og neste ut nå er altså vintage. Kall det gjerne gjenbruk med sjel. Her vil vi presentere produkter av ymse art som hyggelige add ons i hverdagen. Først ut i ny kategori er keramikk som brukskunst. I lørdagsbrevene fremover vil det også handle om norske keramikere vi har et spesielt forhold til. Mange av de avbildede produktene fremover vil være å finne på nett, og nye vil legges til etterhvert som små skatter dukker opp i vårt lille nettverk. Vi savner å raide bruktmarkeder i Italia og Frankrike, men lever godt på minnene. Sist fra julen som var, i L’Isle-sur-la Sorgue. Mamma mia der var det mye fint!
L’Isle-sur-la Sorgue er et eneste stort bruktmarked hvor pengene tar slutt lenge før tålmodigheten
Flere enn meg som er hekta på fjeler?
Både glass, bestikk og tekstiler er produktkategorier vi elsker å samle på.
Bestikk med skaft i ben, bakelitt eller hardplast fra gamledager begeistrer og skaper god stemning, synes nå vi da
Når noe dukker opp, vil det legges ut på nett og i butikk i Eckersbergsgate.
Utsnitt av norsk dekorativ keramikkunst
Vårt lille bidrag til resikulering og gjenbruk vi tar fatt på med iver og begeistring. Det får veie opp for alle de gangene vi ikke vasker tomme påleggsemballering eller ikke kaster søppel i riktig dunk. God lørdag!

2020 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.