Stories MAGAZINE 3 år siden

Detaljstyrt

Lørdagsbrev

Her om dagen overhørte jeg et hyggelig par på tur kommentere skoene i vinduet vårt. De er sikkert fra Kina, sa damen. Ja sikkert, sa mannen. Jeg slapp det jeg hadde i hendene inne i butikken og tittet ut for å si hei, og for å si at neida, ingenting hos oss er fra Kina. Ikke at det skulle vært noe galt med ting fra Kina. For all del. Det er bare det at jeg ikke kjenner noen der som kunne hjelpe meg å kvalitetssikre alle ledd i leveransen.

Det hyggelige paret hadde tid og jeg hadde mye på hjertet, og vi ble stående en stund og snakke om de forskjellige produktene i vinduet. Da alle produktene var presentert sa damen: men dette må du jo fortelle alle! Sånt vil vi jo gjerne vite.

Men først: når jeg velger tilleggsprodukter til butikken, er det alltid med tanken om at noe skal tilføre klærne våre noe. Jeg kan gjerne kalle dem statister, men etterhvert spiller de viktige roller i seg selv. Men altså, utvelgelsen. Det er ingenting, eller i hvertfall veldig lite, tilfeldig ved det vi viser frem. Alt er nøye gjennomtenkt og planlagt i lang tid før de vises i vinduene, og snart, på ny og bedre måte også inne i butikken når vi inntar fire ganger så mye plass på gateplan om litt. Vi gleder oss til å vise forskjellige miljøer og stasjoner i butikken hvor målet er at alle produkter i alle kategorier, skal komme tydeligere frem. Alle produktene fortjener dette, fordi det er skikkelig bra ting vi formidler. Som har skikkelig bra historier i bånn. Det kan vi si høyt når vi ikke har laget dem selv.

Hattene

Jeg har hatt dilla på hatter så lenge jeg kan huske og de er definitivt blitt en del av vår identitet.

Lola Hats i New York, former hver hatt på gamle vintage former, eller nye former laget av en italiensk hattemaker i Paris. Hver hatt strekkes og danderes til på hatteformen før den dampes og formes for hånd. Det samme tidkrevende arbeidet gjelder båndene som sys på for hånd. Ikke én hatt er prikk lik en annen. Modellene fra Lola Hats er Tarboush og Rise N´Shine.

Courtoise Paris har sin produksjon i Provence og utsalgene i Paris. Hatteeventyret ble til for ca 40 år siden av kjærlighet til kunnskapen om hatten og ambisjonen om å gjenopprette hattens ære! Håndverkerne hos Courtoise Paris designer og leverer hatter tuftet på tradisjon og eldgammel kultur, tilpasset tiden i dag. Det er kun materialer av høyeste kvalitet som benyttes, og fokus på detaljer, sømmer og perfekt passform både til kvinner og menn, både synes og oppleves ved bruk. Courtoise hattene vi leverer, er like fine til damer som til menn, og vi har dem som regel i de største størrelsene også. Just saying..

Made in Mada er et symbol på kjærligheten til håndverket, men også til menneskers fundamentale behov for å leve sammen som familie samtidig som de kan tjene til livets opphold. De første hattene jeg tok inn var fra Made in Mada, nettopp fordi jeg ved å kjøpe disse produktene, var med på å gjøre livet litt enklere for noen som ikke kunne ta det for gitt å arbeide der den øvrige familien, og barna spesielt, bodde. Det var ikke uvanlig at en eller begge foreldrene reiste til andre land mange måneder av gangen for å arbeide.

Nå vet jeg at barn vokser opp med foreldrene tett på, fordi de har arbeid lokalt der de bor. Derfor fortsetter jeg å handle disse varene, år etter år. Made in Mada ble til etter at Gael og Dimitri forelsket seg i den lokale håndverkstradisjonen mens de en stund bodde på Madagascar. De så potensialet i å kommersialisere samtidig som de kunne gi familiene på øya et løft opp i tryggere rammer. I år har vi både hatter og noen vesker fra Made in Mada.

Vår fjerde leverandør er italiensk. Exquisite J har sitt verksted i Milano og drives av Giancarlo og Francesco. De samarbeider med italienske håndverkere over hele Italia og har som mål å hente ut kunsten i det håndlagde. Alle ideene deres blir til i Milano hvor de eksperimenterer med forskjellige teknikker og metoder som maling, farging, brodering og flere andre. Samlingens moderne stil er fokusert på bruken av naturlige myke og sjarmerende materialer. I år har vi ikke bare hattene deres, men også veske og belte. Begge i raffia.

Felles for disse fire er kjærligheten til selve håndverket. Dette trigger meg når jeg skal velge produkter. Mange ganger kunne jeg valgt rimeligere produkter, men jeg kommer til å heie på langsom produksjon laget for hånd, så lenge jeg holder åpent.

Skjerfene

Aldri en dag uten skjerf

Sommer eller vinter, ett fett, skjerf har vi alltid. i 2014 lagde jeg egne skjerf i India. Håndtrykkede merinoskjerf. Det var utrolig gøy, men krevende når de ber om minimum 30 stk pr farge. Og jeg klarte ikke å holde meg til kun én eller to farge/trykk varianter, jeg ville ha 5-6 stykker, og da blir det mange skjerf som skal selges.

Vi har derfor etablert kontakt med et lite knippe ekstremt dyktige leverandører som vi med glede handler med.
Lovat & Green er synonymt med unisex, eksklusive og tidløse skjerf. Selskapet ble opprettet i Bilbao (Baskerland, Spania) tidlig i 2010, og det hele startet da Isabel Calonge henvendte seg til Olga og Carlos Castillo med idéen om et nytt merke og en ny virksomhet for å designe, produsere og markedsføre skjerf over hele verden. Hver ny kolleksjon er alltid en spennende opplevelse hvor de forsøker å flette inn noe av dem selv, deres erfaringer, livene deres og personlighetene deres. Se sommerens utvalg i bomull eller lin her.

Vi beveger oss litt nordover, til Picardie i nordvest Frankrike. Til Moismont, huset til familien som står bak disse nydelige skjerfene vi gleder oss til hver høst og vinter. Behovet for ekthet og en tilbakevending til røttene, farget med et ønske om å unnslippe, en lengsel etter andre steder mens føttene er godt forankret i familiens og tradisjonens dype røtter. På den ene siden, lukten av eple og friskt regn, den beroligende stillheten på landsbygda, den mørke og beroligende varmen fra den røde mursteinen; på den andre siden, de lyse fargene i et mystisk land og den fortryllende duften av krydder. Dette er kort oppsummert, Moismont – et samspill mellom tradisjon og kultur fra Frankrike og India. Vi har noen av skjerfene i ull igjen hvis de kjølige vårnettene ikke ønskes sovet bort.

Skoene

Friulane til innebruk eller forsiktig utebruk gir en etterlengtet følelse av Italia..

Jeg innrømmer å være sær i skoveien. Jeg trives best på flate såler og helst med knotter under. På mine mange stopp i Firenze, snublet jeg en gang over en liten butikk som selger Tod´s kopier. Ikke alltid like happy for kopier, men samtidig ikke alltid stinn av gryn, gikk jeg til innkjøp av to par mokkasiner med knotter under. Akkurat sånn jeg liker dem. Etter at flere som var innom i butikken lurte på hvor skoene kom fra, tok jeg dem like godt inn. Skoene lages på en fabrikk utenfor Napoli og det er nesten så man kan høre O Sole Mio når de brukes.. apropos, visste du at handlingen i sangen utspiller seg i Venezia? Milevis langt unna Napoli, ma vabbe´. Vi har noen mokkasiner igjen, og snart kommer de inn igjen, til herrer også faktisk.

Jeg holder Venezia linken varm og introduserer enda et håndlaget tradisjonsbundet produkt fra Italia; le friulane. Venezia-skoene, le friulane, kommer opprinnelig fra Friuli i Veneto som et svar på motesavnet under den økonomisk krisen etter andre verdenskrig. Rasjonering i etterkrigsårene gjorde tilgang på materialer vanskelig, og gjenbruk fikk et naturlig oppsving. Røde Kors-sykepleiere samlet inn fløyel og stoffer der de kunne, samt gammel gummi fra ødelagte sykkeldekk, fra private givere og små bedrifter, og kunne dermed tilby enkle og praktiske arbeidsoppgaver til de okkuperte på forskjellige sykehus i området.
Etterhvert dukket skoene opp på føttene til de venetianske gondolierene, som brukte dem for ikke å ødelegge dekkene på de dyrebare gondolene, og det sies at selv de venetianske adelsmennene, eller kvinnene, brukte dem når de skulle snike seg rundt i stillhet, takket være den myke sålen, om natten til sine hemmelige elskere.

Skoene lages av italienere i Italia, og akkurat i år er det vanskelig med levering som følge av Covid, så om vi mangler størrelsen din akkurat nå, er det fullt mulig vi får den inn igjen, men vi vet bare ikke helt når.

Veskene

Reiseutstyr for liten og stor, til enhver tid og ethvert reisemål

My Style Bags er opprinnelig det produktet vi startet med i 2013, da jeg drev rundt som en omstreifende selger med bagasjerommet på bilen fullt av prøver som jeg håpet å få bestillinger på! Det er 8 år siden og jeg blir anpusten bare ved tanken på hvordan ting foregikk da.. I dag er vi vel etablert med lager og broderingsmulighet i egen butikk, og flere og flere rundt om i landet kjenner produktene og har satt dem høyt på ønskelisten, enten det er til dåp, konfirmasjon, bryllup eller bursdag. Å ha noe å gi «en som har alt» har vist seg å være hyggelig for alle parter. Utvalget vårt ser du her.

Reisevesker, hverdagsvesker, selskapsvesker… kan vi ha en veske til enhver anledning? Ja, vi kan visst det.

Selskapsclutchene vi har forelsket oss i kommer fra Manila på Filippinene. Nå skjønner vi hvor Manila teknikken kommer fra, se på clutchen bak i bildet.. gøy å lære om sammenhenger!

Selskapsveskene våre som siste tilskudd, kommer fra Manila, Filippinene og representerer en helt spesiell teknikk som viser seg å ha sitt opphav nettopp der; brodering med raffiatråd på forskjellige vevde materialer. Det er tilfeldig at jeg snublet over Jennifer som i dag er tredje generasjon eier og daglig leder for fabrikken. Jeg surfet på Instagram (erstatning for messer) og stoppet ved noe jeg likte. På bildet var det et tagget produkt som jeg klikket meg inn på, og dermed var tråden i gang. I enden av tråden, fant jeg plutselig en clutch veske jeg bare måtte ha, og kontakt ble opprettet. Jennifer har sendt meg bilder av fabrikken, håndarbeidet, de ansatte og litt fra hvor de bor. I mangel av å ha sett med egne øyne at alt stemmer, har jeg valgt å stole på henne, og gleder meg til det blir vår og sommer, og butikker på nytt er åpne, og til å vise clutchene frem, for det fortjener de!

En hverdagsveske, eller håndveske, har vi sørget for selv. Samarbeide med den lille skinnfabrikken utenfor Firenze som lager beltene og hanskene våre, lager også Firenzevesken.

Selv de med veske-dilla som gjerne skifter vesker som andre skifter undertøy, sier at Firenze vesken vår er favoritten. Den er på plass hvert år i forskjellige farger. Mørkebrun er likevel den mest solgte. Til høsten lager vi den også i sort semsket. Og vi som ikke skulle ha noe sort…

En veske som sitter godt på skulderen, ikke for stor og ikke for liten. Vi har fått innspill på at innerlommene er litt små, så de blir korrigert fra høsten av. En ekstra avtagbar skulderstropp jobbes det med i skrivende stund, så følg med.

Kurv dilla har jeg også alltid hatt, og når vi har kurver Rozina kan brodere på, synes jeg det er gøy av flere grunner. Mest fordi da har jeg grunn for å sette Rozina i arbeid. Vi har et par kurver inne nå hvis noen skulle føle behovet?

Kurver med skinnhåndtak ett år og med raffiahåndtak det neste, vi harv to pålitelige leverandører fra Marokkko som vi gleder oss til å handle med

Apropos Rozina

Rozina er den som har hengt med meg lengst.. og mens hun nå er videre inn i andre jobber, sysler hun for oss utenom arbeidstid for egen maskin.

Til de som ikke vet, så er Rozina en del av oss siden høsten 2015 da Kirstine i Moving Mamas kontaktet meg eller jeg henne, husker ikke. Men jeg ville gjerne strekke ut en hånd hvis det kunne hjelpe noen inn på arbeidsmarkedet, ved å tilby praksis hos meg. Jeg satte henne i sving med å tre kjeder, og siden har vi holdt det gående on and off og vil fortsette med det så lenge det er liv laga. Enn så lenge jobber Rozina hjemmefra med å tre kjeder, men i ny butikk med større plass ser vi ikke bort fra at hun kan ha sin faste plass i butikken hvor kunder og gjester kan svinge innom og bestille et kjede eller to.

Duftene

Enhver som er med helt ned hit, skjønner at vi er svake for detaljer, også de som ikke synes. Duft er en greie for oss, har alltid vært det, og er også utgangspunktet for utvikling av egen duft i 2017-18. Selv om markedet flyter over av alternativer og valg, er det ikke uvanlig for meg å likevel ikke finne noe som passer! Derav ønsket om å lage egne duft. De som kjenner oss godt etterhvert vet også at dette er litt av utgangspunktet for vår drift. Vi finne rmåter å skaffe det som mangler.

På en reise i Provence romjulen 2019 ble vi beriket på lokale dufter fra nettopp det området. Lavendel, sitrus, rosmarin, roser.. Les Chose Simples er lokale såpeprodusenter fra Lourmarin i Luberon, Provence. Med produktene deres på plass fikk vi med oss et lite stykke Frankrike hjem.

Helt siden jeg flyttet til Firenze og kom hjem til Sidsel som bor der, første gang i 1990, har duften av Italia i form av pot pourri i små skåler plassert rundt i hjemmene, hengt seg fast på sinnet. Det er også Sidsel som introduserte meg for opphavet til duften – Officina Farmaceutica-Profumo di Santa Maria Novella.

Vi reiser hele tiden i sinnet, og i det siste har vi vært på oppdagelsesreise til Mexico. Nærmere bestemt Yucatan og latt oss forføre av Coqui Coqui, og i samme slengen viser seg å ikke bare tilby de deiligste dufter og oljer, men som har kurert et livsstilskonsept med en touch vi sjelden ser. Det kommer garantert mer om dette senere. Produktene vil være på plass i ny butikk fra åpning mandag 3. mai og vi gleder oss til å by på en symfoni av dufter, enten de kommer herfra eller derfra. Vi mener det er god grunn til å glede seg!

Bijouteri

Vi er nok ikke de mest jålete jentene i gata, men vi liker å jåle oss litt, enten vi skal bort eller bare pynte oss litt hjemme. Våre egne kjeder ser vi er etterspurt like mye til hverdag som til fest. Vi heier nok aller mest på ting som kan brukes mye, gjerne hver dag og som ikke kan defineres til én stil eller ett bruksområde.

Et annet kjede vi liker, er Link kjedet fra Lady Grey i New York. Det kom og solgte ut relativt kjapt, og er nå inne igjen.

Fra klær til livsstil

Det ene tar det andre, og jeg kjenner stadig på savn etter akkurat det ene eller akkurat det andre. Det siste året har det vært sengetøy som manglet, og hyggelige pledd. Begge deler super easy å finne overalt, men ikke akkurat slik jeg vil ha det. Når jeg først har gjort det til min hobby, og levebrød faktisk, å la mine spesifikke ønsker styre veien videre, og har et svært kompetent nettverk på plass for å la idé og savn bli til de deiligste produkter, ser jeg ingen grunn til å sette grenser.

Sengetøyet i egyptisk bomull er fra Portugal og er helt hvitt, dynetrekkene helt uten noen som helst dekor, mens putetrekkene har en diskret hullsøm langs stikningen. Målene er 50 x 70 og 60 x 80 cm på putene, og 200 og 220 cm på dynene. Sov godt!
Lisa Corti er ensbetydende med et hav av farger og kombinasjoner som aldri følger regler, det er bare å gi seg hen og nyte

Fra soverom til kjøkken og stue eller terrasser, Lisa Corti er siste skudd på stammen som leverandør av friske dekkebrikker, duker og servietter, samt putetrekk i gilde farger og mønstre, som bare Lisa Corti kan. Når vi åpner 3. mai (hvis smittevernbehovet tillater det) dukker det opp en frisk overraskelse fra Lisa Corti – vi skal inn i italienske superlativer, så heng på!

Etterord

Takk og pris for at det meste som regel ikke går etter planen. For hadde vi klamret oss til planen i 2013, tør jeg ikke tenke på hvor vi hadde vært i dag. Stories by Kine er et produkt av tilfeldigheter, kjærligheten til Italia, forelskelsen i nedtonede basic produkter på alle plan og et generelt ønske om å være fri. Når vi åpner i nye lokaler om en ukes tid, vil det antagelig komme tydeligere frem at vi har gjort add-ons og tilbehør til likeverdige aktører, og at klær, tilbehør og livsstil går hånd i hånd og skaper et hyggelig sted å komme på besøk.

God lørdag

2021 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.