Stories MAGAZINE 6 år siden

Eltefritt speltbrød

Lørdagsbrev

Det beste brødet vi vet, store og små, lages enkelt 3-4 stk av gangen og brødene du ikke skal spise med en gang kan fryses. Ingen unnskyldning lenger for ikke å ha ferskt brød innen rekkevidde.

Ingredienser

(nok til 3-4 stk avhengig av formens størrelse, eller ca 12 stk rundstykker)

650 g siktet speltmel

250 g sammalt speltmel

60 g solsikkekjerner

60 g gresskarkjerner

50 g havregryn

100 g linfrø

1 boks eller pose valnøtter

1 ss salt

1 l lunkent vann

1 pk fersk gjær

Slik gjør du:

1) Rør sammen alle ingrediensen til en løs deig. Bruk gjerne en stor bolle. La deigen heve i ca 30 min under et klede.

2) Hell deigen over i godt smurte former. La heve i ca 45 min.

3) Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 min. Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 min til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.

God bakst folkens!

2018 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.