Det beste brødet vi vet, store og små, lages enkelt 3-4 stk av gangen og brødene du ikke skal spise med en gang kan fryses. Ingen unnskyldning lenger for ikke å ha ferskt brød innen rekkevidde.
Ingredienser
(nok til 3-4 stk avhengig av formens størrelse, eller ca 12 stk rundstykker)
650 g siktet speltmel
250 g sammalt speltmel
60 g solsikkekjerner
60 g gresskarkjerner
50 g havregryn
100 g linfrø
1 boks eller pose valnøtter
1 ss salt
1 l lunkent vann
1 pk fersk gjær
Slik gjør du:
1) Rør sammen alle ingrediensen til en løs deig. Bruk gjerne en stor bolle. La deigen heve i ca 30 min under et klede.
2) Hell deigen over i godt smurte former. La heve i ca 45 min.
3) Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 min. Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 min til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.
God bakst folkens!