Lynrask levering | Fri frakt over 1500 kr
Fredrikke, eller Fred som hun kjennes som, er en jeg fikk høre om for kort tid siden, og som jeg falt helt hodestups for på et blunk! Fred gjorde litt som meg, da jeg i 2013 stod arbeidsledig og 40 søknader bak meg uten napp, ikke en krone i lomma og hadde fint lite optimisme på den nære fremtid for å si det sånn. Der følte Fred at hun også stod etter sommeren i fjor. Hun hadde en idé om hvor hun ville jobbe og hva hun ville jobbe med, men dem hun snakket med i intervjuer, var visst ikke enig. Kortversjonen av historien er at Fred tok fri fra jobbsøk og henførte seg til kjøkkenbenken og matlaging! Ikke for noe annet egentlig enn å holde seg sysselsatt mens hun irriterte seg over avslag fra de store selskapene hun trodde hun ville jobbe for.
Litt matsnakk internt i venninnegjengen ble fort til at ordet spredte seg og plutselig var Fred i gang med en aldri så liten matkonto på Instagram: @freds.eats
Det jeg falt for, kjære leser, er Freds friske glimt i øynene, naturlige fremtoning, hennes naturlige tilnærming til det å lage mat — hun får det til å se ut litt som hjemme hos de fleste av oss tenker jeg. Litt søl og normalt rot på benken. Hun dropper dill og dall, og bare er seg selv. Og så føler og ser jeg at hun har evnen til å gjøre ting på sin egen måte. Jeg fornemmer en ikke-konform sjel, og hver gang jeg møter en, blir jeg glad.

Når begeistring oppstår, er det lett for meg å ta en telefon. For sånne mennesker vil jeg ha med å gjøre! Så fremover vil dere se Fred bruke serviset vårt i matsakene sine, hun vil kanskje dekke sine bord med Lisa Corti duker og servietter, kanskje vil en og annen puff dukke opp hjemme hos henne. Hvem vet hva mer vi kan finne på, det vil den som følger med, se.
Hvem er så denne blomsten av en jente?
«Jeg er født og oppvokst i Drammen, og gikk på skole der inntil jeg begynte på Oslo Private Gymansium. Med en far som jobbet i Vika Atrium, og en god venninne fra Drammen som gikk på OPG og fortalte hvor bra skolen var, ble det naturlig for meg å begynne på videregående i Oslo. Her fikk jeg en mulighet til å bli kjent med folk utenfor Drammen og utvide vennekretsen, samtidig som jeg stortrivdes på en skole hvor det var akademisk utfordrende.»
Fred har nettop fullført en mastergrad i Organisational Innovation and Entrepreneurship på CBS i København. Denne mastergraden søkte hun nettopp fordi den representerte både den kreative siden med innovasjon, og den mer formelle businessforståelsen som er en ganske perfekt beskrivelse av hennes interesser, sier hun selv. «Der skrev jeg en masteroppgave med to andre danske jenter, og vår oppgave hadde tittelen “Product Innovation Through the Lens of Sustainable Cleaning Products”. Her forsket vi på å finne drivkraften og motivasjonen bak hva som genererer innovasjon i bransjen som utvikler bærekraftig vaskemidler. Vi studerte to små selskaper (C Soaps og EcoClean), og to store (Klar og Neutral). Det viste seg naturligvis å være store forskjeller i hvordan selskapene forsto konseptet med innovasjon, og tilnærmingen var totalt annerledes som var spennende å se.»

Før Fred tok sin master, studerte hun fire år på University of St Andrews i Skottland og tok en bachelor som heter Joint Degree Art History and Management. I følge henne selv er disse årene kanskje de beste fire årene, hvor Fred og medstudenter ble kjent med spennende mennesker fra verden over. «Det var også der jeg fikk den formelle kunsthistorie utdannelsen, som er noe jeg er aller mest glad for. Å besøke byer som Firenze og Madrid idag er en annerledes opplevelse, da jeg virkelig får mulighet til å verdsette både kunst og arkitektur på en ny måte. Kunsthistorie er egentlig nesten som å studere ren historie, men visuelt – som jeg syntes er veldig kult.»
Matinteressen svøpte over Fred fra hun var ung og har antagelig sitt utspring i en medfødt hjertefeil. I dag lever hun godt med tilstanden uten behov for å ta en masse medisiner eller føle seg begrenset. Men den har satt henne på sporet av å spise næringsrik og sunn mat. Og ikke minst, å holde seg i form gjennom fysisk aktivitet.



«Med en oppvekst mellom Drammen og Palm Beach i USA, og en utdanning i utlandet har jeg vært eksponert for mange ulike kulturer og jeg har alltid vært interessert i design, mote, uttrykk, og estetikk. Jeg har alltid likt å finne både klær og ting som ikke alle andre har, og er derfor glad i vintage-shopping hvor man kan finne unike skatter. Dette med uttrykk og design prøver jeg å legge fokus på i videoene mine, hvor jeg har muligheten til å kombinere dette med ren matglede. Servering, og “tablescapes” kan gjøre mye av en matopplevelse for meg, og interessant servise kan ofte inspirere meg til å lage ulike retter. For eksempel, har jeg to fat som et er formet som østers, og den ene fyller jeg med salte chips og den mindre fyller jeg med en Skagenrøre for å spille på sjømat-teamaet. Ganske moro synes jeg 🙂 Det er dette insta-kontoen @freds.eats representerer: matglede, design, estetikk og unike gjenstander som kanskje noen lar seg inspirere av i sitt neste valg i matveien!»
Klikk inn på @freds.eats og la deg forføre av Freds friske edge, og følg med fremover, da skal vi fokusere på Lisa Corti, borddekking, matglede og annet fornøyelig, både med og uten Fred. Og psssst.. vi kjører 10% rabatt på alt fra Lisa Corti i mars for å tjuvstarte våren 🌿
God søndag, og god matglede 😊