Stories MAGAZINE 2 år siden

Matkultur også for de minste

Lørdagsbrev

I løpet av de snart 7 årene på gateplan ser vi at en delingskultur har fått vokse frem, og vi er hoppende glade over alt våre besøkende har på hjertet. Vi lytter med glede. Dagens epistel springer ut fra et møte med Camilla som har gjort det til sin virksomhet å slå et slag for at barn lærer seg å like all mat de får servert. Hvor mange kjenner ikke noen som sier om barna eller barnebarna sine, at de spiser alt de.. Men mange gjør ikke det. Bare tanken på hva disse små kroppene går glipp av ved å bare like noe og ikke det meste, pirrer vår interesse for hva som da skal til for at barn lærer seg å spise alt. Vi henvender oss derfor til Camilla, som vi tror sitter på noe av svaret. Barn til Bords drives av Camilla ogTrine, samt sjåfører og kokker som bringer mat laget fra bunn, ut til de mange barnehager og skoler innen oppnåelig rekkevidde. På denne måten bidrar de til at barn lærer å spise variert, de utvikler smakssans og etablerer et forhold til sunn næringsrik mat. Og sist, men ikke minst, så lærer de seg å glede seg til måltidet!

Ved å variere og repetere mener Camilla det går an å få barn til å spise alt!

Litt bakgrunn

Barn til Bords ble startet i 2005 i Asker av Camilla Inni Holm Wembstad. De første årene stod Camilla alene bak grytene og kjørte ut varm lunsj til barnehager i nærheten. I dag leverer Barn til Bords varm lunsj til over 100 barnehager og skoler hver uke.


Camilla er utdannet ved Ecole Hôteliere i Lausanne og er vinkelner fra Gastronomisk Institutt i Stavanger. Camilla har bred erfaring fra hotell- og restaurantbransjen og har jobbet 15 år med catering og events. Teamet i Barn til Bords består i dag av Camilla, Trine, kjøkken- og sjåfør team. Trine har jobbet med ernæring i over 9 år og har utdannelse innen, ernæring, salg-og markedsføring og prosjektledelse.

Etter 11 år med vekst flyttet Barn til Bords inn i eget kjøkken på 300 kvm i 2016 og i 2018 gjorde de seg fortjent til Gaselle bedrift status!

All mat tilberedes på bedriftens eget kjøkken på Rud i Bærum. Lokalene er nyoppusset og er på totalt 300 m2 . Det er et moderne kjøkken med 200m2 kjøl og frys, ca. 1000 liter med steamkjeler og 4 stk. 20 geiders konveksjonsovner. All mat er hjemmelaget med ferske råvarer av høy kvalitet. Grønnsaker blir kjøpt inn daglig for å sikre at kvaliteten er god. Etter at maten er ferdig tilberedt, blir det foretatt streng kvalitetskontroll på lukt, smak og farge. Deretter blir lunsjen kjørt ut ,rykende fersk til forventningsfulle barn i barnehager og skoler.

Camilla og Trine på kjøkkenet

Mat er så mye mer..

Mat er så mye mer enn en oppskrift, mat må lages med hjertet og ikke minst, smakes til – hver gang.
Barn til Bords ønsker å bidra til barns matglede – at barn gleder seg til måltidet og lærer å spise det de får servert. I dag er det 7 ansatte i Barn til Bords AS som arbeider med å tilberede næringsrik og velsmakende mat;  lunsj til barnehager og skoler. Det blir lagt vekt på smak, variasjon og farger. Råvarene skal være ferske og maten næringsrik. Barn til Bords sin filosofi er livslang matglede og det starter i det små!

Barn kan lære seg å like forskjellige matvarer

Historiefortelling

En av grunnene til at Barn til bords ble startet var enkel; ønsket om å lære barn å spise all type mat. Med andre ord, å lære seg å spise det som blir servert. Camilla ser verdien av å flette inn historier om matens eller rettens opphav og på den måten stimulerer til barnas mot og lyst til å smake mat de kanskje ikke trodde de likte. I årsplanen til Camilla flettes det derfor inn historier om hvordan Fettucine all´Alfredo ble til, og hvordan det franske kjøkken faktisk egentlig er italiensk. Camilla er som undertegnede, ivrig Italia entusiast, og henter gjerne inspirasjon fra Italia i sin tilnærming til å fylle på med matkultur hos de unge lovende.

Italia står sentralt også i Camillas liv, og hun fletter sin kunnskap og egne erfaringer derfra inn i historier som skal stimulere barna til de gode spisere å bli!

Apropos historiefortelling, vi nevnte før jul at vi i 2022 skal bremse farten og gjøre mer av de tingene som gir oss påfyll og oppdrift – historier fra virkeligheten er en av de tingene. Og historier fra virkeligheten blir det. Hver måned fremover skal vi inviterer så mange vi mener er forsvarlig, by på et glass med noe godt (garantert fra Italia) og noe å tygge på mens kveldens hovedperson deler egne historier fra virkeligheten. Førstemann ut er ikke Camilla, men Marthe som vi skrev om i fjor, les saken her om du gikk glipp av den. I Februar står Camilla for tur som kommer på besøk en kveld for å dele sine historier fra Barn til bords.

God lørdag.

2022 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.