Januarsalget er i gang – opptil 50% rabatt
Sol eller regn, for vi vet jo aldri her til lands, men enkle smakfulle måltider skal vi ha uansett. I det siste har jeg hatt litt dilla på panert kylling. Elsker den litt crispy overflaten, og tilsatt parmesan blir det full fest hos smaksløkene. Noe av det jeg setter pris på ved det italienske kjøkkenet, er at jeg som regel kan kjenne igjen smaken på råvarene. Om ting blir for sausete og blandet i hverandre, faller jeg litt av. Med mindre vi snakker langkokte gryteretter, da funker det at alt er en evig herlig blanding. Men når det gjelder middagsretter bestående av kjøtt eller fisk med tilbehør, foretrekker jeg enkle varianter hvor jeg kjenner igjen alle smakene hver for seg. I anledning dagens matsak kjører vi ytterligere rabatt på forklærne og det som er igjen av kjøkkenhåndklærne! Bruk rabattkode SOMMERMAT25 og se at hele 50% totalt blir trukket fra ved utsjekk! Gjelder ut mandag 15 juli 🙂
Jeg er nok en uhelbredelig tilhenger av middelhavsmat og særlig det italienske kjøkken, hvor alt handler om jo enklere jo bedre. Ferske råvarer og enkle tilberedningsmetoder. Min erfaring fra italienske kjøkken er at det er en glede å lage mat og det kan gjerne ta sin tid. Det er også en glede å spise den, man sitter lenge til bords, man nyter, man lever, man snakker og man lytter. Det er ofte ingen telefoner som ringer fordi måltidet og samlingen rundt bordet er viktigere enn hva man eventuelt går glipp av der man akkurat der og da ikke befinner seg. You win some and you loose some. Giusto?
PARMESANPANERT KYLLING
Dette trenger du (4 pers)
4 kyllingbryst
revet parmesan
pankomix
hvetemel
2 egg
salt og pepper
2-3 sitroner
Sett stekeovn på 210 grader
- Del brystene i to, legg dem over på bakepapir med et nytt ark over, så banker du dem flate. Har du ikke kjøttbanker, bruker du kjevle, eller en tom vinflaske f eks. Når de bankes flate, blir de større. Da bare deler du dem i mindre biter. Det gjør ingenting om bitene er ulike størrelser.
- Bland pankomix og mel, ha det over på en tallerken, salt og pepper til slutt.
- Bland eggene og ha dem over på en tallerken.
- I en tredje tallerken har du rikelig med revet parmesan.
- En og en kyllingbit vendes på begge sider i pankomix først, så i egg og til slutt i parmesan.
- Legg bitene direkte over på en stekeplate dekket med bakepapir og dryss god olivenolje over. Litt på kyllingbitene og litt på papiret.
Stek i forvarmet ovn i ca 15 mintter, men følg med, de skal ikke være for tørrstekte. Ta dem heller ut litt før de er helt ferdige og la dem stå med litt folie over, så hviler de seg ferdige.
Tips fra kokka
Denne retten kan også tilberedes i stekepanne først og så noen minutter i ovn til slutt. Jeg vurderer hvor mange jeg lager til og hvor lite eller hvor mye stekeos jeg ønsker å ha i huset. Hvis det f eks kommer gjester, foretrekker jeg ovn.
GRESK SALAT
Gresk salat kommer i utallige varianter har jeg notert meg, men her er min favoritt. Jeg skal ikke påstå at min er den riktige, men jeg synes i alle fall den er skikkelig god!
INGREDIENSER
- Store, saftige modne tomater skåret opp i grove biter/båter
- Agurk, skrellet eller ikke, du bestemmer, deles i grove biter
- Rød løk, tynne skiver eller tynne båter
- Grønn paprika i grove biter
- Kalamata oliven (med eller uten sten, opp til deg)
- Fetaost
- God olivenolje (needless to say Extra virgin Olive Oil av ypperste kvalitet, jeg erkjenner at jeg er så snobbete at jeg har til gode å kjøpe en god nok olje i vanlig matbutikk)
- Rødvinseddik
- Tørket oregano
- Salt og kvernet pepper
Bland tomater, agurk, løk og paprika i en stor bolle. Ha i oliven til slutt.
Dryss en klype grovt salt og kvernet pepper over grønnsakene. Saltet setter ikke bare smak, men det hjelper også til å hente ut smaken av tomatene og agurken.
Hvis du ønsker å gjøre inntrykk, serverer du gresk salat med en stor blokk feta på toppen. Men som tilbehør til en annen rett, går jeg får å skjære feta i biter og danderer dem over grønnsakene.
Nå skal salaten «kles» og da drypper du rikelig med olivenolje og deretter en spiseskje eller to rødvinseddik. Ikke balsamico!!!!!! Syrligheten i eddiken balanserer perfekt med olivenoljens rike aroma. Til slutt drysser du tørket oregano over det hele, og på et blunk har du en touch of Greece og et tilbehør proppfullt av vitaminer og mineraler.
Velbekomme!