I begynnelsen av august var vi utenfor Norges grenser for aller første gang på 17 måneder og for å si det mildt, det smakte godt! En av våre leverandører fra New York skulle plutselig delta på et arrangement i København og lurte på om vi hadde anledning til å møte dem. Sultefôret på inntrykk fra den store verden der ute, og noen feriedager igjen før hverdagen skulle i gang for fullt, bestemte vi oss for å ta den lengste veien til København og la inn en overnatting et sted jeg lenge har hatt lyst til å besøke. Gøy å la noe ta litt tid for en gangs skyld..
Avgang fra sommeradressen i Son kl 05.00 en tirsdag morgen med første stopp og morgenkaffe planlagt i Båstad. Tore bak rattet og jeg som passasjer med et nysgjerrig blikk på omgivelsene, for hvem vet hva som plutselig kan dukke opp, og avsted det bar. Et godt stykke inn i Sverige ser vi et skilt med Hallands Kustväg som virket som et deilig avbrekk fra monoton E6 kjøring, og kursen ble endret til litt lenger ut mot havet. Alt som har med vann å gjøre tiltrekker, har alltid gjort det og vil alltid gjøre det. Hallands Kustväg trakk oss ut mot havet mellom Falkenberg og Halmstad. Plutselig befant vi oss i Skandinavias Camargue med hester og kuer på beite ved havet. Ikke en sjel å se, ikke en lyd å høre foruten vinden fra havet. Nydelig.
Båstad neste
Etter denne lille avstikkeren fortsatte vi mot Båstad hvor vi trodde vi skulle møte et leven av 08 ´are, eller sommergjester fra Stockholm om du vil, i sine morgenkåper til og fra sitt morgenbad. For det er jo det Båstad folket gjør om sommeren – de morgenbader. Kallbadet har en eventyrlig historie og jeg skulle så gjerne sett det på ordentlig, fullt av badende gjester.
Men vi møtte det motsatte, snarere et fraflyttet Båstad, faktisk bare dagen før vi ankom, fikk vi vite da vi spurte hvor alle sommergjestene var! Vi snakker her 10. august. Det var knapt en sjel å se noe sted.
Det ble med kaffen, og turen fortsatte. Gjennom nydelige Bjärehalvöen ned til Helsingborg for å ta ferge over til Hensingør. En kjøretur i nennsomt vakkert landskap, så nært hjemme men likevel så fjernt i kultur og mentalitet. Vi følte oss i utlandet og nøt hvert sekund.
Danmark
Over på dansk side, var det akkurat som om ting gikk litt saktere. Litt mer laid back, litt mer slurvete og avslappet. En overnatting der oppe virket på alle måter forlokkende. Tisvildeleje var målet, men det ble både ett og to bråstopp på veien for å se litt nøyere på ett eller annet rart, eller titte innom en deilig vintage butikk f eks. Min trofaste sjåfør er for lengst tilvendt mine innfall underveis og får god trening i å spontanreagere når jeg får overtenning og roper stooooppppp!
Omveiens første mål: TISVILDELEJE
Endelig var dagen kommet for et besøk i Tisvilde. Det har stått lenge på listen det! Og det har stått mellom to overnattingssteder, Helenekilde Badehotel og Tisvildeleje Strandhotel. Vi valgte det siste på magefølelse og angret ikke! Sjarm, sjel, salt sjø og vind i luggen – fire av det beste jeg vet! Og så på dansk da. Så easy, så avslappet, så raust og romslig.
Tisvildeleje er en sjarmerende badeby på kysten av Nordsjælland med vakre strender og idyllisk landskap. En sommerby helt sikkert, men etter å ha besøkt Skagen en februarhelg for noen år siden, vil jeg si at Tisvildeleje kan virke forlokkende også uteom sesong. Hvis det ikke er menneskemengder som tiltrekker da. For menneskene reiser vekk når sommerferien er over og tilbake er de stilltiende og kontempleterende typene som trives nettopp nå, når det er stille og lyden av havet er musikken de så gjerne lytter til.
Vi tilbragte en ettermiddag, middag og natt på dette vakre lille stedet og fikk med oss en deilig tur langs stranden, et utsøkt måltid med Moules Frites og en god natts søvn i deilige senger og nydelig sengetøy. For en entusiast som meg, er det ikke hver gang jeg gir terningkast 6 når jeg sover borte. Men på hotellet i Tisvildeleje har de skjønt dette med de små detaljene, på absolutt alle plan.
Ferden gikk morgenen etter videre til København hvor vi snublet over spennende oppdagelser. Mer om dette kommende lørdag.
For nå, nyt lørdagen og gjør den fin.