Dette brødet er ikke bare utrolig smakfullt, men det er også proppfullt av sunne ingredienser som vil gi kroppen din den næringen den trenger. Med ingredienser som malte mandler, sesamfrø, linfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner, valnøttkjerner og olivenolje, vil du føle deg bra både på innsiden og utsiden.

Oppskriften gir omtrent to lave brød om formen ikke fylles opp mer enn til halvveis. Merk at brødene ikke hever, så de forblir lave. Men det er ikke så dumt ettersom skivene blir ganske porøse. De «brekker» ikke så lett om de bare er noen centimeter høye.
Ingredienser:
- 150 g malt mandler
- 100 g sesamfrø
- 100 g linfrø
- 100 g solsikkefrø
- 100 g gresskarkjerner
- 200 g valnøttkjerner
- 1 dl olivenolje
- 2 ts havsalt
- 5 små egg
Slik går du frem:
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Pisk eggene og oljen for seg, og hell deretter over den tørre blandingen, rør godt.
Fyll to brødformer med teflonbelegg, halvveis opp, og stek brødene på 160 grader i 70 minutter.
La dem avkjøle på rist i formene sine.
Legg dem i plastpose og oppbevar ett i kjøleskapet og det/de andre, i fryseren.
