Stories MAGAZINE 3 år siden

Keep it simple

Lørdagsbrev

På vei ut av feriedvalen er «keep it simple» en setning jeg hører meg selv si oftere og oftere. I takt med at vi vokser, øker behovet for å forenkle. I sommer har jeg grublet mye på hvordan jeg kan gjøre det meste ved jobben min enklere. Målet er å fortsette veksten, men så smertefritt som mulig. Mens jeg tenker og pendler mellom hytte og jobb er det deilig å kaste seg uti, helst fra klipper og holmer, for det enkle er ofte det beste.

Morgenbad er undervurdert..

Og mens hverdag nærmer seg, og keeping it simple klinger som slitne kirkeklokker i huet, fikk jeg et velsmakende avbrekk fra tenkingen da vi nylig var på lunsj hos svoger og svigerinne. Der fikk vi servert en deilig kake til dessert og det var da vertinnen , Ingrid Marie, sa at man egentlig kan pynte med hva som helst, at jeg ble minnet på verdien av å gjøre ting enkelt.

Dette skal gå igjen i månedene foran meg, og jeg gleder meg til å se hvilke grep som viser seg nyttige i søken etter forenkling. Inntil da, spiser jeg så mye kake jeg kan og gleder meg over at tempen i sjøen fortsatt er til å bade i.

Velkommen til en kakeoppskrift som kan dresses opp og ned, avhengig av hva som er tilgjengelige råvarer. Ikke ulikt vår tilnærming til klesdesign.

Frukt/bærkake med hvite fersken og jordbær

Ingrid Marie´s oppskrift på frukt- og bærkake

Alt kan brukes, men fastheten og saftigheten på frukten/bærene avgjør om de må ha litt ekstra groomimg. Brukes epler og pærer f eks kan de med hell kokes litt til de er møre. Brukes bær, trengs ikke noe ekstra væske. Her må det gå litt på skjønn, og det er jo innafor det, når man skal keep it simple!

Sett ovn på 180 grader, kaken skal stekes på rist, litt nede i ovnen. Steketid ca 45-55 minutter. Avkjøles godt før den spises. Kan evnt varmes opp igjen før servering så den er lun. Jeg ser an dagen og været. Er det kjølig, varmes den litt opp. Er det en varm kveld, foretrekker jeg den kjøleskapskald.

Slik gjør du

Del opp frukt i passe store biter og rør. Benyttes bær, legges disse i en bolle som de er. Hell over saften av en halv appelsin og strø litt sukker eller honning over. La det stå og godtgjøre seg litt.

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Rør sammen egg, sukker, mel og revet sitronskall. Ikke visp det, men rør det. Når smøret er avkjølt (ca romtemp) has det i blandingen. Rør godt og hell over i smurt og strødd form.

Dekk formen med frukten eller bærene du vil ha og stek kaken.

Røre og fyll, enklere blir det ikke
Kaken er deilig og frisk i seg selv, men vaniljesaus, eller vaniljeis eller pisket krem til funker også kjempefint.

Bon appetito og vel møtt til ny sesong med små epistler om alt mellom himmel og jord.

God lørdag!

2021 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.