Stories MAGAZINE 2 uker siden

Italiensk plommesyltetøy

Inspirasjonsbrev

Det er tidlig høst og plommene henger tungt på grenene. Jeg tror det er plommeår i år, eller kanskje sankeår faktisk, for jeg ser at det bugner overalt rundt oss. I den anledning deler jeg noe jeg og mange andre har hatt stor glede av; oppskriften på deilig plommesyltetøy all´italiana.

Dette trenger du

Plommesyltetøy med ingefær får smaksløkene til å hoppe – en deilig blanding av surt og søtt.

Del plommene i to, lirk ut stenene og legg dem i en bolle. Strø noen spiseskjeer sukker over plommene og dekk til med et kjøkkenhåndkle. Etter ca 2 timer vil du se at sukkeret har løst seg opp og masse deilig saft fra plommene har sivet ut lagt seg i bunn av bollen.

Ha alt over i en gryte, legg til resten av sukkeret, sitronsaften og revet ingefær.

La det koke opp, rør av og til for at ikke sukkeret skal stivne langs grytekanten og senk temperaturen når du ser at alt sukkeret har løst seg ordentlig opp.

Rør om med jevne mellomrom, og la det putre ca 1 time, eller til du ser at de halve plommene nesten er gått helt i oppløsning.

Smak og kjenn om plommebitene er gode og møre. Når de er det, heller du forsiktig over på sylteglass. Lukk lokket mens syltetøyet er varmt.

La avkjøles i romtemperatur til dagen etter. Oppbevares i kjøleskap etter dette.

Om du ikke har ditt eget plommetre som henger med grenene sine akkurat nå, er det bare å søke på internettet etter selvplukk av plommer der du bor, eller rett og slett kjøpe noen kilo i butikken. Det er helt ok å gjøre ting enkelt også!

God lørdag!

2024 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.