Stories MAGAZINE 1 måned siden

Formkake med nektariner

Inspirasjonsbrev

Denne kakeoppskriften har jeg brukt mange ganger, og med mange forskjellige typer fyll. Jeg tar det som er i sesong, og leker italiener. For sånn fungerer det der. Her oppe i nord får vi jo tak i alt hele året, så noe av magien over frukt og grønnsaker i sesong blir kanskje litt borte..? Uansett, akkurat nå hadde jeg en del nektariner som jeg ikke ville la gå til spille, så da ble det er versjon med nettopp det. Og det var ingen dum idé — syrlig og søtt i en herlig blanding.

Det meste av frukt og bær kan egentlig brukes, men fastheten og saftigheten på frukten/bærene avgjør om de må ha litt ekstra groomimg. Brukes epler og pærer f eks kan de med hell kokes litt til de er møre og litt ekstra av juicen følger med over i formen. Brukes bær eller andre saftige frukter, trengs ikke så mye ekstra væske. Her må det gå litt på skjønn. La det heller bli litt for saftig enn for tørt.

Du trenger

75 gr smør
3 egg
2 dl sukker
2,5 del mel
1/2 kg frukt eller bær
2 ts revet sitronskall
1/2 presset appelsin
honning

Springform ca 24 cm

Sett ovn på 180 grader varmluft, kaken skal stekes på rist, litt nede i ovnen. Steketid ca 45-55 minutter. Avkjøles godt før den spises. Kan evnt varmes opp igjen før servering så den er lun. Jeg ser an dagen og været. Er det kjølig, varmes den litt opp. Er det en varm kveld, foretrekker jeg den kjøleskapskald.

Slik gjør du

Del opp frukt i passe store biter og rør. Benyttes bær, legges disse i en bolle som de er. Hell over saften av en halv appelsin og strø litt sukker eller honning over. La det stå og godtgjøre seg litt.

Smelt smøret og sett det til avkjøling. Rør sammen egg, sukker, mel og revet sitronskall. Ikke visp det, men rør det. Når smøret er avkjølt (ca romtemp) ha det i blandingen. Rør godt og hell over i smurt og strødd form.

Dekk formen med frukten eller bærene du vil ha og stek kaken.

Kaken lar seg til og med fryse, og den kan tilberedes i muffinsformer. Eller i brødform. Easy peasy.

Tips til servering er å ha en liten scoop vaniljeis til, eller pisket krem, eller enda bedre, mascarponekrem. Da blir det fest!

Velbekomme 🙂

2024 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.