Stories MAGAZINE 1 år siden

Nøttebrød med valnøtter og olivenolje

Lørdagsbrev

Itte har vi vaska golv og itte har vi børi ved – men vi har bakt brød! Savnet etter det populære nøttebrødet mange av oss hadde overtenning på i fjor, har vært å ta og føle på. Da levering i butikken opphørte, måtte vi bare finne en oppskrift så brødelskerne våre kunne bake det selv. Her er den endelig.

Nøttebrødet passer til alt! Og metter etter bare et par skiver.

Nok til to brød om formen ikke fylles opp mer enn til halvveis. Merk at brødene ikke hever, så de forblir lave, men det er ikke så dumt ettersom skivene blir ganske porøse. De «brekker» ikke så lett om de bare er noen centimeter høye.

Brødet funker til alle måltider, enten det er en vanlig frokost eller formiddags. Til osteaftens eller til julebordet. Lykke til.

Oppskrift

Slik går du frem:

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.

Pisk eggene og oljen for seg, og hell deretter over den tørre blandingen, rør godt.

Fyll to brødformer med teflonbelegg, halvveis opp, og stek brødene på 160 grader i 70 minutter.

La dem avkjøle på rist i formene sine.

Legg dem i plastpose og oppbevar ett i kjøleskapet og det/de andre, i fryseren.

2022 © Idea Design AS

Handlekurv

Du har ingen produkter i handlekurven.